Wie is Sofie

Sofie Ligthart wordt op 30 december 2006 geboren, een lief klein meisje dat binnen no time ieders hart verovert en zich ontwikkelt tot een blije, lekker drukke baby. Ze is een makkelijk kindje. Martijn en Evelien genieten dan ook met volle teugen van haar.

Sofie ontwikkelt zich tot een ondeugend peutertje, dat met haar donkerbruine ogen iedereen om haar vingers windt en met haar vrolijke vlechten door het leven huppelt. Op 30 december 2011 viert ze haar vijfde verjaardag en Sofie is inmiddels opgegroeid tot een stoer eigenwijs kleutertje dat precies weet wat ze wilt. Een stralend mooi meisje dat je wakker kunt maken voor pasta met pesto, gek is op bbq-en in de tuin, het liefste hele dagen op het strand speelt, alle dansjes en liedjes van K3 uit haar hoofd kent, complete scenes van Zaai naspeelt, héél graag met papa en mama op vakantie gaat en op school hordes vriendjes en vriendinnetjes heeft met wie ze graag kattenkwaad uithaalt. Een bijdehand maar bovenal lief meisje.

Aan dit heerlijke onbezorgde gelukkige leventje komt in mei 2012 abrupt een einde. Haar ouders ontdekken een knobbel in haar nek en voordat ze het weten staat hun wereld volledig op z’n kop en bevinden ze zich in een wereld die niemand wil leren kennen: de wereld van kinderkanker. Sofie heeft een tumor in haar nek en borstholte, met uitzaaiingen in wervels, heupen en beenmerg. Afdeling F8 Noord van het Emma Kinderziekenhuis in het AMC wordt hun tweede thuis, waar Sofie dapper een keiharde strijd levert. Ook nu blijft haar unieke karaktertje overeind, daar verandert geen kankercel of chemokuur wat aan! Ze onderwerpt menig arts die wat van haar wil aan een kruisverhoor en houdt zoveel mogelijk de touwtjes zelf in handen. Moedig ondergaat ze elke

chemokuur, elke prik, elke scan en alles wat erbij komt kijken en verzamelt ze tientallen kralen voor aan haar kanjerketting. Samen met Chemokasper vecht ze keihard tegen de slechte cellen.

Sofie is een uniek meisje, dat dolgraag naar Amerika wil om haar overlevingskansen te vergroten. Kansen die zij verdient na de strijd die ze nu al heeft geleverd en nog moet leveren. Help Sofie alsjeblieft deze kans te kunnen grijpen: doneer, voer actie, organiseer wat dan ook, elke euro is er één!